Bu yeməyi soyuducuda 5 gün saxlamaq olar

Bu yeməyi soyuducuda 5 gün saxlamaq olar

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şorbanı soyuducuda 3-5 gün təhlükəsiz saxlamaq olar.

Sosialmedia.az Milli.Az-a istinadən xəbər verir ki, bunu ekspert Asiyat Abdullayeva bildirib.

Onun dediyinə görə, şorbanın saxlanma müddəti tərkibindən və soyuducuda saxlama şəraitindən asılıdır.

Tərəvəz və göbələk şorbaları: 3-4 gün

Ət və toyuq bulyonları: 4-5 gün

Balıq şorbaları: 1-2 gün

Süd və krem şorbaları: 2-3 gün

Mütəxəssis qeyd edib ki, şorba iki saatdan çox otaq temperaturunda qalmamalı, sonra +4°C və ya daha aşağı temperaturda saxlanmalıdır. Hər dəfə qaynatmaq saxlanma müddətini 1-2 gün uzada bilər, lakin çox isitmək dad və qida dəyərini azaldır.

Uğurlu saxlama üçün şorbanı kiçik porsiyalara bölmək və konteyneri kip bağlı saxlamaq tövsiyə olunur. Əgər şorba 5 gündən çox saxlanacaqsa, onu 2-3 ay müddətinə dondurmaq daha məqsədəuyğundur.

Mütəxəssis vurğulayır: şorbanın dadı, qoxusu və rəngi şübhəli görünürsə, onu yeməkdən çəkinmək lazımdır.Şorbanın soyuducuda saxlanma müddəti tərkibinə görə dəyişir: tərəvəz və göbələk şorbaları 3-4 gün, ət və toyuq bulyonları 4-5 gün, balıq şorbaları isə cəmi 1-2 gün saxlanmalıdır. Mütəxəssis Asiyat Abdullayeva şorbanın təhlükəsiz saxlanması üçün faydalı tövsiyələr verir.

54 views